Omarm de fiets voor een duurzame stad!

Wist je dat alleen al in Amsterdam elk jaar 100.000 fietsen worden weggegooid? Er circuleren zo ontzettend veel fietsen in Amsterdam dat je fiets ergens stallen een groot probleem is geworden. De fiets lijkt zo een wegwerp product geworden. Komt dat omdat bijna niemand meer zelf een band kan plakken? Is onze verhouding tot fietsen veranderd? In een circulaire stad is reparatie een hot topic. Daarom vragen we aandacht voor de Bike Kitchen. Hier leren jongeren om misschien wel het mooiste en meest duurzame transportmiddel van de wereld te waarderen en onderhouden: de fiets! 

Steun de Bike Kitchen

Wat zijn Bike Kitchens?

Bike Kitchens zijn volledig uitgeruste werkplaatsen waar je leert om je fiets te onderhouden. Dit ondersteunt steden direct om duurzaam, leefbaar en circulair te worden. Maar Bike Kitchens hebben nog meer positieve effecten door het realiseren van waardevolle gemeenschappen en het verbinden van mensen. Wereldwijd blijken Bike Kitchens hier al erg succesvol in.

Bike Kitchens in Amsterdam

Wetenschappers van de faculteit Maatschappij & Gedrag introduceren nu twee Bike Kitchens in Amsterdam, op de Roeterseilandcampus en in ZuidOost. Dit doen ze samen met de lokale gemeenschap en publieke en private organisaties en specifiek gericht op kinderen, jongeren en studenten. Met hun kennis over circulaire samenlevingen begeleiden onze wetenschappers de realisatie van deze slimme oplossing en bestuderen ze de effecten ervan.

Help je mee?

Bekijk alle
21-09-2023 | 21:38 Great project with friendly people. I am excited to work on my bike there again!
21-09-2023 | 19:26
21-09-2023 | 18:40
21-09-2023 | 17:11
20-09-2023 | 15:50
Bekijk alle

De Bike Kitchen heeft nu een vaste locatie!

14-09-2023 | 08:12 De Bike Kitchen heeft nu een eigen fysieke ruimte op de Roeterseiland Campus en is alweer een week open! Hier een impressie van hoe het er nu uitziet. Heel veel dank aan iedereen die al heeft gesteund, en doneren kan nog steeds om hun voortbestaan te garanderen :). Lees hier ook meer over de filosofie achter de Bike Kitchen: Bike Kitchen – Urban Cycling Institute   
Lees meer