Omarm de fiets voor een duurzame stad!

Wist je dat alleen al in Amsterdam elk jaar 100.000 fietsen worden weggegooid? Er circuleren zo ontzettend veel fietsen in Amsterdam dat je fiets ergens stallen een groot probleem is geworden. De fiets lijkt zo een wegwerp product geworden. Komt dat omdat bijna niemand meer zelf een band kan plakken? Is onze verhouding tot fietsen veranderd? In een circulaire stad is reparatie een hot topic. Daarom vragen we aandacht voor de Bike Kitchen. Hier leren jongeren om misschien wel het mooiste en meest duurzame transportmiddel van de wereld te waarderen en onderhouden: de fiets! 

Steun de Bike Kitchen

Wat zijn Bike Kitchens?

Bike Kitchens zijn volledig uitgeruste werkplaatsen waar je leert om je fiets te onderhouden. Dit ondersteunt steden direct om duurzaam, leefbaar en circulair te worden. Maar Bike Kitchens hebben nog meer positieve effecten door het realiseren van waardevolle gemeenschappen en het verbinden van mensen. Wereldwijd blijken Bike Kitchens hier al erg succesvol in.

Bike Kitchens in Amsterdam

Wetenschappers van de faculteit Maatschappij & Gedrag introduceren nu twee Bike Kitchens in Amsterdam, op de Roeterseilandcampus en in ZuidOost. Dit doen ze samen met de lokale gemeenschap en publieke en private organisaties en specifiek gericht op kinderen, jongeren en studenten. Met hun kennis over circulaire samenlevingen begeleiden onze wetenschappers de realisatie van deze slimme oplossing en bestuderen ze de effecten ervan.

Help je mee?

Bekijk alle
11-04-2024 | 20:37 Thanks guys for taking so much time to help me
04-04-2024 | 20:11 Thanks for taking so much time to help me with my difficult Repair. See you next time!
21-03-2024 | 17:18
14-03-2024 | 20:14
14-03-2024 | 20:14
Bekijk alle

Op 19 oktober de officiële opening van de Bike Kitchen UvA!

10-10-2023 | 13:06 Inmiddels is de Bike Kitchen als circulair initiatief bouwkundig gerealiseerd tot hoogwaardige do-it-yourself fietswerkplaats, gelegen op de UvA Roeterseilandcampus. Donderdag 19 oktober openen ze officieel de deuren en zetten het maatschappelijke- en wetenschappelijke succes van de Bike Kitchen voort. Voor een langdurig bestaan is steun altijd welkom!
Lees meer